28 Eylül 2012 Cuma

Sen en iyisini hak ediyorsun!

Kendimize hep kötüyü çekiyoruz farkında mısınız? Güldüğümüzde kötü birşey olacağını düşünüyoruz, iyi birşeyler hayatımıza geldiğinde ise 'ya kötü birşey olursa' diye düşünüp, hep kötüyü, negatifi hayatımıza davet ediyoruz. Peki neden tam tersini yapamıyoruz? Neden kötü birşeyler olurken, 'Kesin iyi birşeyler gelecek bunun ardından' diyemiyoruz? Veya ağladıktan sonra 'İyi birşeyler olacak galiba' diyemiyoruz.

Sizce biz iyiyi hak etmiyor muyuz? İyiyi hak etmediğimizi mi düşünüyoruz?

Bence öyle. Kendimizi iyi birşeylere layık görmüyoruz. Hayallerimizi kurarken bir limit koyuyor, bir işi yaparken hep kötüyü düşünüyoruz. Kötü ihtimaller elbette olacaktır ama bunu tedbir almak için düşünmeliyiz. Öyle olacakmış gibi kendimizi hazırlamamalıyız. Bir işte kötü sonucu düşünüp demoralize olmaktansa, iyi sonucu düşünüp moral ve enerji toplamalıyız. Bu enerji ile işe başlamalıyız. Mevlana : 'İhtimaller mana aleminde uyurlar, sizler lakırdılarınızla onları uyandırırsınız' der.

Allah Kur'an'da ; <İşte onlara, sabretmelerinden ötürü mükafatları iki defa verilecektir. Bunlar kötülüğü iyilikle savarlar, kendilerine verdiğimiz rızıktan da Allah rızası için harcalar> buyurmuştur. (Kasas 54)


Sabretmek, kötülüğü iyilikle savmak. Bakın kelime 'savmak'. Yani ilgilenmemek, defetmek. Ne ile? İyilik ile... Bunu şu şekilde düşünün : İki kişi var karşınızda ve biri ile ilgilenmeyip diğeri ile ilgileniyorsunuz. Bu durumda ilgilenmediğiniz kişiyi başınızdan savmış oluyorsunuz. Siz iyilik ile ilgilendiğinizde, kötülüğü başınızdan savmış oluyorsunuz. Bu durumda hayatınızda iyilik olmaya başlıyor. İyilik oldukça da kötülüğü başınızdan savmış oluyorsunuz.


Yüce yaratan birde bize bir ipucu veriyor. 'kendilerine verdiğimiz rızıktan da Allah rızası için harcarlar' Bir düşünün : iyilik yaptığınızda, içinizde hiç huzur hissettiniz mi? Ya da bir sadaka verdiğinizde? Elbette hissettiniz. Eğer size verileni, siz iyilik için kullanırsanız, kötüyü, kötülüğü yine iyilikle savmış oluyorsunuz. İyilik yaptıkça pozitif enerji oluşuyor içinizde ve işte o anda evrensel çekim yasası devreye giriyor. 


İyiyi düşünüp iyiyi çekiyorsunuz hayatınıza. 'Herşey üst üste geliyor' dediğiniz anları bir hatırlayın. Evet negatif oldukça negatifi çekiyoruz ve üst üste geliyor. Oysa iyi olup sürekli iyi gelmesi bizi rahatsız ediyor. Artık böyle omaması için ne yapmanız gerektiğini anladınız. Kendinizi sürekli motive edin. İyilik yapın, iyilikle doldurun hayatınızı ve iyilik sürekli aksın hayatınıza. Buna müsaade edin.

Bunun bir yolu daha var :
Şükretmek. Şükür sahip olduklarınızı bilmektir. Sahip olduklarınızın size kimin tarafından verildiğini bilmektir. 

İyilikle kötülüğü savmanızı, iyiliği hayatınıza almanızı, iyiliğin hayatınızdan hiç eksik olmamasını ve iyilikle hareket etmenizi temenni ediyorum. Siz herşeyin en iyisini hak ediyorsunuz bunu hiç unutmayın.

İyilik ile...
Işk ile...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder